Полицаите не иззели нищо от Борисов, от дома на Арнаудова прибрали рекламни брошури на ГЕРБ

0
187
Менко Менков

Защитникът им ще обжалва задържанията им

Защитникът на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова ще обжалва пред Софийския административен съд 24-часовите им задържания. Срокът е до четвъртък, уточни пред БНР адвокат Менко Менков.

Очаква се по-късно днес Софийският градски съд да се произнесе по внесените в края на работното време в петък искания за одобрение за претърсване и изземване в домовете на Борисов, Арнаудова и Горанов.

„От Борисов нищо не е иззето. От дома на Арнаудова са иззети рекламни материали от последните предизборни кампании с лика на Бойко Борисов, агитационни – да гласуват за него и за ГЕРБ, което има огромно значение за това досъдебно производство, предполагам. Тъй като е политически процесът, му изземват и рекламните материали, макар и за минали избори“, каза Менко Менков.

„Другото, което са иззели от дома ѝ, е един тефтер, на който отгоре е пишело Борисов“, допълни той, а на въпрос какво е имало в тефтера, каза: „Това са си нейните ангажименти, дневни, като пиар там“.