Полицаите продължават протестите, правителството няма да увеличава заплатите им

0
83
Полицаи, пожарникари и надзиратели протестират пред парламента. СНИМКА: АРХИВ

Премиерът дава някакви надежди за бъдещето, но отговори на настоящето лично аз не чух, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров

За съжаление и днес след разговора ни с премиера има разбиране, но няма решение за съжаление за увеличаване на служителите в МВР с 20%, категорично ни беше заявено. Това заяви председателят на НСПС „Огнеборец“ Венцислав Станков, предаде БГНЕС.

Въпросът остава висящ, ще се водят преговори евентуално от средата на годината да бъдат увеличени възнагражденията, с което ние не сме съгласни. Второ, при започналите реформи и анализ за дейността на МВР и последващи реформи, да бъдат включени представители на синдикатите и на МФ. Според Петков и според нас е редно да има външни представители, които да направят обективен анализ на дейността на МВР и да се вземат законодателни мерки и реформи, каза още Станков.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че „премиерът дава някакви надежди за бъдещето, но отговори на настоящето лично аз не чух такива, каквито да можем да кажем към хората днес, в днешния ден, особено що касае доходите“.

Синдикалната федерация на служителите в МВР ще продължи с протестите си, каза зам.-председателят Илия Кузманов. Той обясни, че тъй като се налага вече решение на управителния им орган как това да се случи на практика, за него ще информират след като то бъде взето. “Най-вероятно ще започнем с регионални протести“, посочи той.