Полиция пази повредените сгради в Царево от мародери

0
25
Снимка: фейсбук

Катери и патрули на „Гранична полиция“ обикалят района в търсене на опасни предмети, попаднали в морето

На територията на Община Царево не са регистрирани сигнали за бедстващи или хора в неизвестност, няма и непроходими пътища, съобщават от МВР.

Основните задачи пред различните структурни звена в МВР са свързани с регулиране на пътното движение до окончателното нормализиране на трафика. С превантивна насоченост линейният контрол и засиленото полицейско присъствие по всички пътни артерии в рисковите зони продължава – цели се сигнализиране за възможни свлачищни процеси на скална и земна маса и своевременно предприемане на мерки за недопускане на рискови ситуации. Продължава охраната на повредената или унищожената собственост на гражданите с цел предотвратяване на случаи на мародерство.

Движението по направлението Синеморец – Ахтопол – Царево все още се извършва по обходен маршрут. Очакванията са до края на работния ден трафикът да се възстанови по стандартния път – част от републиканската пътна мрежа.

Екип на ГПУ – Царево с граничен – полицейски кораб обхожда акваторията край Царево за установяване на опасни предмети, попаднали в морето. Аналогични задачи изпълняват и пешите патрули – те извършват обход по бреговата ивица на к-г „Арапя“ и „Нестинарска“, като освен за опасни предмети, следят и за недопускане на посегателства към  безнадзорно оставеното имущество на гражданите.

Спасителните действия на служителите от РДПБЗН – Бургас са насочени към отводняване на обекти на територията на Община Царево. Поради належащ спешен ремонт на компрометираните язовирни стени, продължава цялостното изпразване на двата микроязовира към с. Лозенец.