Полицията издирва 62-годишен мъж за атаката в Ню Йорк

0
33
Снимка: туитър

Той е наел камиона, свързан със стрелбата. Разследващите разполагат с видео на извършителя

Полицията в Ню Йорк съобщи, че издирва 62-годишния Франк Джеймс във връзка със стрелбата в метрото в Бруклин във вторник. Според тях той е наел камиона, свързан със стрелбата. Джеймс е наел камиона във Филаделфия ден преди стрелбата, съобщи CNN.

Според разследващи те разполагат с видео на извършителя. По думите им той е чернокож мъж.

Длъжностните лица уточниха, че до момента нямат задържан, свързан с стрелбата, при която бяха ранени най-малко 29 души. Те не са с опасност за живота. От тях 10 души са простреляни, а другите са пострадали при паниката от нападението в метрото.

Нападателят е стрелял 33 пъти. На местопрестъплението са били открити пистолет, пълнители, взривени и невзривени гранати и брадвичка.

Инцидентът стана на метростанцията на 4-то авеню и 36-та улица в квартал „Сънсет Парк“ в Бруклин около 8:30 ч местно време (15:30 часа българско време). На мястото е имало силно задимяване.

Полицията съобщи, че според предварителен доклад извършителят е бил мъж, вероятно носещ противогаз и оранжева строителна жилетка, който е избягал от местопроизшествието.

На метростанцията няма останали опасни предмети, съобщиха от нюйоркската полиция. Властите вчера обявиха, че разследват произшествието и като терористичен акт.