Полицията в Атина арестува банда трафиканти на фалшив алкохол от България

0
194
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

Действала поне от юли 2020 г.

Многомесечното полицейско разследване в Атина разкри група трафиканти за фалшив алкохол от България. Тя е действала поне от юли 2020 г. и е зареждала изби, магазини за напитки на едро в област Атика, в която попада и столицата Атина; на островите и в Крит, съобщава електронното издание на „То Вима“.

В операцията са участвали отделът за организирана престъпност на Крит и оперативната дирекция на прокуратурата за финансови престъпления в област Атика. В началото на седмицата в района на община Кропия са извършени арести. Сред задържаните са трафиканти, водачът на групата, както и собственик на винарна в Атина.

По време на претърсванията, извършени в къщи, складове и превозни средства, са конфискувани над 4600 бутилки алкохолни напитки, 30 бутилки разтворители, почти 10 000 стикера, 4 превозни средства, сума от почти 40 000 евро и 485 български лева, 8 мобилни телефона, револвер, пушка, 57 патрона. В хода на операцията са взети и химически проби от алкохолните продукти.

Според данните от разследването укритият данък и таксите съответстват на близо 49 955,58 евро. Освен това според изявленията на компаниите на официални дистрибутори на търговските марки нанесените им щети възлизат на 157 987,78 евро. Срещу замесените е заведено дело.