Поразяващата уста Антон Кутев се извини на медицинските сестри за обидното си изявление

0
162
Антон Кутев

Преди десетина година социалистът сравни социализма със СПИН. Днес говорителят на служебния кабинет се оправда с острия си език

Извинявам се на медицинските сестри, каза днес говорителят на правителството Антон Кутев.

По-рано Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи /БАПЗГ/ настоя за публично му извинение. Кутев обиди медицинските сестри по време на телевизионно участие на 17.05.2021 г., в което по повод ползващите неплатен отпуск висши кадри в системата на МВР направи неуместно сравнение.

„Да се криеш в болнични подхожда на медсестри, а не на мъжки момчета“, коментира Кутев. В отговор БАПЗГ излезе с отворено писмо.

„Цялото ни съсловие е поразено и отвратено от това нелепо изказване. В днешните тежки времена, в които хората в целия свят изразяват благодарността си към тези, които се грижат за болните съпричастно, компетентно, професионално и с риск за собствения си живот, от устата на говорителя на правителството идва оценка за съмнителни качества и недостойно професионално поведение на медицинските сестри“, написа в отворено писмо председателят на УС на БАПЗГ г-жа Милка Василева.

„Езикът ми е малко по-остър и искрено уважавам не само медицинските сестри и лекарите, но и всеки български гражданин, който съвестно си върши работата. Извинявам се искрено, ако някой се е почувствал засегнат“, поднесе извиненията си  Кутев.

По-паметливите помнят как преди 10-ина година Кутев взриви БСП с изказването си, че „социализмът се предава подобно на СПИН – по полов път и по наследство.“