Предателството е в ход

0
680
Снимка: архив

Без опозиционна „сглобка“ с проруските антиевропейски партии Кирил Петков и Атанас Атанасов не ще могат да постигнат целта си

Александър Йорданов Снимка: фейсбук

Александър Йорданов, фейсбук

НЕУДОБНИ ДУМИ: ПРЕДАТЕЛСТВОТО Е В ХОД

Чета късогледи политически прогнози. Впечатляват ме твърденията на политици от ПП-ДБ. Те единодушно повтарят, че ще бъдат опозиция в 50-то Народно събрание, а управлението ще формират ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН. Да приемем, че така ще стане. Но възможно ли е да погледнат по-далеч от носа си? Каква е рано или късно задачата на всяка опозиция? Ясно каква – да свали от власт правителството. Защото, ако само го критикува, то спокойно би си изкарало мандата от четири години. Следователно ПП-ДБ още отсега имат мерак да свалят от власт „нероден Петко“.

Но нали е ясно, че за да се случи това, е необходимо те да гласуват за оставката му ЗАЕДНО с прокремълските партии „Възраждане“, БСП и новоизлюпеното „Величие“. Такава е парламентарната логика. И тогава ще умре лъжата, че ПП-ДБ са „европейска опозиция“. Без опозиционна „сглобка“ с проруските антиевропейски партии Кирил Петков и Атанас Атанасов не ще могат да постигнат целта си. Затова и приказките им днес за ролята на Пеевски в съставянето на новото българско правителство само прикриват двойно политическо предателство.

А е двойно това предателство, защото ПП-ДБ отказват да участват в по-добрия за България вариант на правителство, който може да се осъществи в настоящия парламент с мандата на ГЕРБ-СДС и второ, защото те рано или късно ще гласуват за оставката на по-доброто правителство ЗАЕДНО с прокремълските партии. Абсолютно съм сигурен, че така ще стане. И това ще бъде поредното предателство в новата българска политическа история. По същество това ще бъде и национално предателство. Със сигурност в Брюксел, поне в групите на ЕНП и „Обнови Европа“, няма да му се зарадват. Никой в Европа не обича предателите.