Премиерът се снима с полицаи в София, според Никола Минчев той е на границата

0
255
Снимка: фейсбук/Илия Кузманов

Премиерът избяга от парламентарен контрол

Председателят на парламента Никола Минчева обяви на депутатите в пленарната зала, че се е свързал с премиера Кирил Петков и той не е в София.

„Премиерът Петков е на българско-турската граница“, уточни Минчев. Той посочи, че е било планирано в днешния ден да има лимитиран блиц контрол, а следващият да остане за следващия месец, след което се поправи после, че блицконтролът ще продължи следващата седмица, съобщава Tribune.

„Да ви поздравя, че изпълнихте със съдържание този празник. Един уважаван сайт публикува снимка с Петков. Или лъжат медиите, или вие. Да кажете на премиера, че вие сте му началник и го викате тук спешно. Той трябва да даде отговори американското или английското посолство са завели в МС олигарси, близки до Путин. Вторият човек, който трябваше да дойде, е финансовият министър, който трябва да чете лекции утре в Комо и още не е излетял. Вие дойдохте и казахте, че ще връщате парламентаризма. Не го върнахте, а го погазвате яко. Много се лъже в тази зала, защото разбрахме, че кандидатът ви за шеф на БНБ има проблеми с документите. Евала ви за парламентаризма“, възмути се проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ.

„Не прекалявайте“, предупреди го председателят на парламента Никола Минчев.

Йордан Цонев от ДПС припомни, че в ситуацията, в която се намират светът и България, поканените не могат да поемат други ангажименти за този ден.

„Не може да приемем, че Кирил Петков има неотложни ангажименти, трябвало е да знае, че днес не трябва да има такива ангажименти. Всички тези бележки са извън времето, конституцията и отговорността. В събота и неделя избирателите нас ще ни питат“, изтъкна Йордан Цонев от ДПС.

Николина Ангелкова отбеляза от трибуната, че ГЕРБ са показали снимка от 9.37 ч от водещ новинарски сайт, че Кирил Петков се разхожда в София. „Казвате, че е на българо-турската граница, кой от вас лъже“, поинтересува се бившата министърка на туризма.

Колегата ѝ Томислав Дончев призна от трибуната, че новината, че Кирил Петков се е запътил към която и да е граница, е притеснителна за него.

„Поканете Лена Бориславова в залата, тя говори от името на министър-председателя, следователно тя е премиер, а не марионетката Кирил Петков“, апелира Хамид Хамид от ДПС.

„Налагам ви забележка“, отговори председателят на парламента.

Наложи се депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев да припомни, че председателят Никола Минчев не е прав, защото до турската граница се отива за два часа и половина.

Подкрепи го и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който намери фактическа грешка, защото в петъчния ден е по-натоварено движението, тъй като хората отиват на пазар в Одрин.

„Не може за два часа и половина да се вземе разстоянието“, уточни Карадайъ.

Юристът Радомир Чолаков се обърна към председателя на парламента и го помоли, като се свърже с Кирил Петков, да му даде съвет да не се крие. „Ние го разбираме, толкова проблеми и кризи са се стоварили на страната. Ние разбираме, че премиерът е в паника. Тези кризи го затрупват, ще затрупат и мнозинството, и цялата държава“, предупреди Чолаков.