Превозвачите: Рашков, защо ни отне правото на протест

0
50
Снимка: архив

Очаквайте изненади, закани се Димитър Димитров, който е един от организаторите

Водачите на тежкотоварните автомобили и автобуси снощи се изтеглиха от входа на София въпреки първоначално заявеното си намерение да останат там през цялата нощ. Час преди изтичането на разрешението за протест на транспортните фирми МВР започна да разпръсква демонстрацията им на входа на София.

„Днес протест на превозвачите няма да има. Очевидно правителството не ни иска на законоустановените протести. Имаме всички надлежно издадени документи“. Това заяви Димитър Димитров, който е един от организаторите, в ефира на БТВ.

„Вчера ни беше отнето конституционно право на протест. Бойко Рашков да излезе и да каже кой ще поеме отговорност. Кой не позволи да стигнем до София. Очевидно е, че държавата не ни иска на протести и за това ние ще намерим друг начин да изразим своето недоволство“, каза Димитров. По думите му всички държавни бухалки са били активизирани срещу превозвачите. „Очаквайте изненади”, заяви още той.

„Призовавам всички български гражданин на 18 май да излезем на протест срещу високите цени на горивата в София“, апелира Димитър Димитров./Tribune.bg