Превозвачите след среща с Петков: Протест ще има утре, реално няма нищо конкретно като взети мерки

0
99
Снимка: кадър

Все пак са доволни, че е имало диалог с властта

„Три часа се води диалог и всички излизат с ясната идея, че сме в една лодка“, обяви Кирил Петков след срещата с превозвачите. Правителството е обещало министърът на регионалното развитие да направи работна група, а по всички други теми Николай Събев остава с отворена врата.

Петков обяви, че са влезли в разговор за биодобавката, като може да се обсъди за по-ниски цени, а той е обещал, че ще върне отговор „хем да се спазват ангажиментите към Европа, хем да не фалират заводите за биодобавките“. Той допълни, че ще говори с Европейския съвет за това дали е възможно да се намалява акцизът на горивата, защото Асен Василев му е казал, че подобно нещо не може да се случи.

„Възстановихме диалога, предстои ни много работа, но всички се обединихме, че с диалог и работа ще се свършат нещата, а не със заявки през медиите“, допълни Петков.

Превозвачите обявиха, че са приели извиненията на Кирил Петков, но протест утре ще има, защото реално няма нищо конкретно като взети мерки.

Милтенова уточни, че благодари за конструктивния диалог, но протест ще има. Петков пък скочи и допълни, че протестът щял да бъде мирен, без да се пречи на матурите и на останалите граждани.