Превозвачите: Три месеца не срещаме никакво разбиране от властта по нито една тема

0
33
Йордан Арабаджиев

Протестът на 18 май е съобразен с началния час на матурата, каза изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев

Наясно сме, че на 18 май има матура и не можем като отговорен бранш да си позволим да нарушим бъдещето на хиляди деца. Ще се съобразим с началния час на матурата и ще направим всичко необходимо децата да се явят на изпита. Това каза пред БНТ изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

Той подчерта, че близо три месеца превозвачите не срещат разбиране по нито една тема, а винаги са били диалогични. „За да има диалог, трябва да има две страни. В момента ние се движим по два съседни коловоза и не виждам къде напред във времето можем да пресечем интересите си“, заяви Арабаджиев.

По думите му и вчера в транспортната комисия в НС са чули същите неща, които ги чуват от месеци и не виждат пресичане на гледните точки.

„Най-тежките различия са с министър Събев, въпреки че голяма част от исканията ни не са насочени към транспортното министерство. Той по-скоро се изявява като министър на друг бранш и чухме, че заради друг отрасъл, който имало бизнес, не може да се отмени искането ни за биодобавката. Един министър на транспорта да защитава друг бранш, за нас е изключително разочароващо“, каза изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи.