„Продължаваме промяната“ в Бургас прекратява отношенията си с депутата Константин Бачийски

0
163
Константин Бачийски

Причината са липса на екипност и недобронамерени изказвания

Бургаската структура на „Продължаваме промяната“ обяви, че приключва работата си с депутата от формацията Константин Бачийски заради липса на екипност, недобронамерени изказвания и „опит за подмяна“ на оригиналния бранд на СЕК.

Бачийски бе кандидат за кмет и общински съветник от листата на партията си „Средна европейска класа“, след като ПП и ДБ не можаха да се разберат за един кандидат-кмет в морския град. Спорът бе между Бачийски и депутата на ДБ Димитър Найденов.

Ето какво съобщиха от ПП в Бургас:

Общинското ръководство на местната структура на Продължаваме Промяната в гр. Бургас официално обявява, че прекратява сътрудничеството си с Константин Бачийски, лидер на ПП „Средна Европейска Класа“ (СЕК). Това включва и прекратяване на общи политически действия и инициативи с ПП „Средна Европейска Класа“, докато Бачийски е неин председател.

Решението идва след задълбочен анализ и обсъждане на действията на Председателя на СЕК преди, по време и след кампанията за местни избори. Изготвен е доклад, представен пред структурата в Бургас и Изпълнителния съвет на ПП „Продължаваме Промяната“, който оценява политическите послания, активност и действия на К. Бачийски като противоречащи на убежденията на членовете ни и вредни за имиджа и дейността на структурата в Бургас, както и гражданите, които тя представлява.

Основните причини, довели до това решение, включват:

Некоординирани и несъгласувани действия и пълна липса на екипност; недобронамерени публикации в медии и социални мрежи от лица от близкия кръг на К. Бачийски; политическо говорене и послания в разрез с принципни позиции и политики на ПП „Продължаваме промяната“; объркваща подмяна на оригиналния бранд на СЕК, с цел позициониране на местно ниво като „оригинала на Продължаваме Промяната в Бургас“.

Въз основа на тези факти, Общински съвет „Промени Бургас“ заявява, че към момента е невъзможна форма на сътрудничество с Константин Бачийски и ПП СЕК. Това решение е взето в интерес на защита на интегритета и ценностите на бургаската структура на ПП „Продължаваме Промяната“ и се отнася до общата работа само на местно ниво, без да засяга националното коалиционното споразумение, за което се взимат решения от националните органи на партията.