Проф. Балтов: Стойчо Кацаров позори България

0
160
Стойчо Кацаров

Или подценява мисиите на европейските страни у нас, или е загубил всякаква представа за реалността

Асен Балтов

Проф. Асен Балтов, фейсбук

Стойчо Кацаров позори България пред европейската общност и нагло лъже посланиците не страните от ЕС у нас❗️

„За разлика от предишните COVID вълни този път ние проведохме предварителна подготовка“, заявил той пред дипломатите на среща в резиденция Бояна. Цитатът се разпространява от пресцентъра на МЗ.

Или Кацаров подценява мисиите на европейските страни в България, или е загубил всякаква представа за реалността. Със сигурност посолствата в София следят:
– прокламирането на план, който въобще не се прилага на практика,
– въвеждането на „зелен“ сертификат без никакво време за подготовка,
– побългаряването на „зеления“ сертификат, за да се успокои общественото напрежение и превръщането му в абсолютно неефективен инструмент за ограничаване на пандемията и нелегитимен документ в рамките на ЕС,
– провалът на ваксинационната кампания.

Вместо да признае, че докара здравната ни система до колапс, докато европейските страни вече се връщат към нормалния си ритъм на живот, Стойчо Кацаров обяснява причините за ниската ваксинация у нас „с особености на историята, културата, тоталитарното минало, религията, които са формирали народопсихологията ни“.
Били сме се превърнали в модел на корумпирана държава, което водело до деморализация и затова „много лесно проникват сред населението мистични теории, че ще чипират хората, че тези ваксини ще се използват за нещо друго, а не за превенция“.

Кой е Стойчо Кацаров, че да си позволява да представя народа ни по този начин пред ЕС? Чува ли неговият началник Румен Радев какви ги говори?!