Проф. Герджиков по повод проектозакона на Асен Василев: Станахме за смях, работим като самодейци

0
201
Герджиков
Огнян Герджиков

Във всяко нещо се прибързва, без да се подхожда със същински професионализъм, коментира бившият председател на НС

„Във всяко нещо се прибързва, без да се подхожда със същински професионализъм, без да се допитват тези, които правят правилата, и до тези, които разбират от тези неща. Това е наша болест. Затова по отношение на законодателството станахме за смях на целия свят с прибързано приемани закони, с правила, които едно с едно не се връзват. Това е наш патент“, коментира пред БГНЕС проф. Огнян Герджиков, бивш председател на 39 НС и бивш служебен премиер.

Той бе попитан какво е неговото отношение по повод на появилата се информация, че вицепремиерът Асен Василев ще оглави нов извънреден орган, който ще бъде конструиран чрез специален закон. Този нов орган ще има широки правомощия в сферата на националната сигурност.

„Нямам представа какво представлява предлаганият нов извънреден орган за защита на националната сигурност и конкретно по него не мога да говоря, но знам как по правило се работи у нас през последните години. Работим като едни самодейци“, подчерта проф. Герджиков

Той със съжаление отбеляза, че у нас се работи аматьорски, когато става дума за закони.

„Ние сме аматьори в изготвянето на правила, законодателни актове и други. Ние действаме като аматьори и по изключение правим нещо прилично. По правило, правим нещо съвсем не както трябва. Това е истината!“, заяви проф. Герджиков.