Проф. Герджиков пред паметника на Апостола: Да си кажем кривиците и да тръгнем заедно, за да построим нова България

0
155
Кадър: БТВ

Той и Невяна Митева откриха кампанията си в Карлово

„Кандидатирам се за президент, защото вярвам, че можем изцяло да променим начина, по който се прави политика у нас. Сега тя е ожесточена, кризата стана не само здравна и ценова и не дай, Боже, икономическа. Но това е резултат от последните 30 г., където сме все разединени. Ще цитирам една мисъл на Левски: „По-добре да си кажем един на друг кривиците, но накрая все пак заедно да тръгнем към това да построим нова България“.

Това заяви в Карлово кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, където заедно с кандидата за вицепрезидент полк. Невяна Митева откриха кампанията си.

Кандидатпрезидентската двойка даде старт на агитацията преди вота с поднасяне на цветя пред Паметника на Васил Левски в Карлово. Родът на майката на проф. Герджиков е оттам.

С „Излел е Дельо хайдутин“ Валя Балканска и нейният гайдар накараха привържениците на Герджиков и Митева силно да ги аплодират. Девойки в национални носии посрещнаха двамата с хляб и сол. „Те са ваши студентки“, каза на Герджиков кметът на Карлово Емил Кабаиванов, цитиран от „24 часа“.

„Професорът е не само родствено свързан с нашия град, той успя да ни помогне с инициативи, свързани с културно-историческото наследство на Карлово“, заяви Кабаиванов.