Проф. Огнян Герджиков: НДСВ се завръща в политиката

0
40
Герджиков
Огнян Герджиков

Ако ще и Господ да бъде в кабинета, пак ще се намерят критици, казва бившият шеф на парламента

НДСВ отново се завръща. През декември имахме национален съвет, а през януари ще имаме конгрес, на който ще поемем курс отново в политиката. Това каза бившият служебен премиер и бивш председател на парламента и знакова фигура на НДСВ проф. Огнян Герджиков по БНТ. По думите му има хора, които имат добро мнение за това, което е направило движението.

„Нека да припомня, че основната заслуга за влизането ни в НАТО и ЕС е на НДСВ. Времето, в което бяхме на власт, беше много за България“, каза още той. И допълни, че ще имат готовност за бъдещи парламентарни и местни избори.

По отношение на проектокабинета на проф. Николай Габровски, той заяви, че винаги може да има критика за подобен вид експертен кабинет.

„Но тук ГЕРБ постъпи мъдро – ако беше ясно изразен политически, нямаше да успее. Тук шансовете се увеличават, макар че не съм прекалено голям оптимист, че този кабинет ще мине. Именно защото е от ГЕРБ“, каза още той.

„Съставът на кабинета почти не е важен, а е важно кой стои зад него. Ако ще да се предложат все нобелови лауреати, те пак няма да получат мнозинство, защото са предложени от ГЕРБ“, каза още той.

Ако ще и Господ да бъде в кабинета, пак ще се намерят критици. Няма как да очакваме да се предложи нещо, за което всички да кажат: „Ето, това е истината“, каза още бившият председател на НС.