Прокуратурата отговори на Петков: Многократно сме информирали гражданите по всички важни случаи

0
472
Съдебната палата в София

Обвинението очаква от премиера списък с лица, евентуални извършители на престъпления, както и данните за това

Прокуратурата отговори на въпросите на Кирил Петков и обяви какво конкретно очаква от него. Премиерът зададе куп въпроси на брифинг, по които от прокуратурата досега са давали подробна информация – свързани са с Мата Хари, Пеевски и другите от списъка „Магнитски“, кредити от ББР, спомена и Таки.

„Българските граждани многократно са информирани за предприетите действия по всички случаи от висок обществен интерес. Информацията по конкретните казуси е публикувана на интернет страницата на прокуратурата“, припомниха от държавното обвинение.

„Всеки български гражданин следва да спазва конституцията и законите в Република България.

Прокуратурата очаква от министър-председателя г-н Петков и от г-жа Бориславова да предоставят списък с лица, за които твърдят, че са евентуални извършители на криминални и икономически престъпления, както и данните за това.
Върховна касационна прокуратура ще извърши обстойна проверка, като изпълни в цялост задълженията си съгласно нормативната уредба на Република България“, се казва в съобщението. По-рано днес от прокуратурата заявиха, че ще призоват Петков и началничката на кабинета му Лена Бориславова да дадат показания.