Прокуратурата разследва гардовете, били момиче пред дискотека, за хулиганство

0
31
Снимка: БТВ

Образувано е досъдебно производство

Районната прокуратура в Несебър е образувала досъдебно производство по случая с арестуваната от охранители туристка в дискотека „Габана“ в „Слънчев бряг“. Инцидентът възникна около 04,50 ч. на 8 юли, а кадри от него обиколиха социалните мрежи и предизвикаха възмущение, съобщава „24 часа“.

Досъдебното производство е за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

До момента са свалени обяснения от тримата охранители, служители на заведението и арестуваната посетителка, съобщиха от полицията. Охранителите й сложили белезни заради агресивно поведение, но го отнесе и приятелката й, която скочи да я брани.

Полицаите иззели записите от видеокамерите във и около нощния клуб, включително и на близки обекти, за да установят самоличността на мъж в цивилно облекло, който нанесъл няколко удара на клиентката. На нея и на охранителите са съставени полицейски предупредителни протоколи.

Предния ден се разбра, че сигнал срещу клиентката първо са подали гардовете на заведението заради проявена агресивност от нейна страна.

Предстоят допълнителни полицейски действия за изясняване на детайли по случая, казаха от ОД на МВР-Бургас.

Случаят в „Слънчев бряг“ повдигна въпроса дали частните гардове в нощния клуб са превишили правата си, арестувайки с белезниците. Това го позволява чл. 58 и 60 от Закона за частната охранителна дейност, обясниха юристи.