Прокуратурата разследва смъртта на баща и син, извадени от язовир „Копринка“

0
79
Снимка: Нова

Потъналата кола с телата е била забелязана от почиващи край водоема

Районната прокуратура в Стара Загора разследва смъртта на мъж и дете, открити в автомобил във водите на язовир „Копринка“.

На 6 март 2021 г. в РУ – Казанлък, е постъпил сигнал за изчезването 29-годишния Божидар и 5-годишния му син Ангел, които на05 март 2021 г. около 18 часа, са напуснали дома си в с. Копринка, обл. Стара Загора с кола и оттогава са в неизвестност.

На 1 август 2021 г. автомобилът на Божидар е бил забелязан в коритото на язовир „Копринка“, за което е бил подаден сигнал на тел. 112. На място са пристигнали полицейски екипи от ОД на МВР – Стара Загора. Незабавно е започнат оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства. Извършват се активни действия по събиране на доказателства.Назначени са съдебномедицинска, химическа и автотехническа експертизи. Предстои назначаването на ДНК експертиза, съобщават от прокуратурата.

Телата на мъжа и детето са открити в автомобил, който се е намирал в един от ръкавите на язовир „Копринка”. Потъналата кола е забелязана от почиващи край водоема. Те подават сигнал до тел. 112.

Малкият Ангел и баща му Божидар изчезнаха мистериозно на 5 март. Оттогава роднините им опитваха да ги открият, но безуспешно. В акцията по издирването им бяха включени дронове, следови кучета, както и горски служители. Проверен бе и язовир „Копринка”.

„Бяхме заедно вкъщи, не сме се карали. По едно време мъжът ми се качи в колата с малкия. Каза, че отиват до магазина. Това беше последният ми разговор с него”, разказа тогава майката на издирваното дете Джеврие.