Прокурорският син, обвинен в побой, остава в ареста

0
16

Може да извърши друго престъпление на свобода, мотивира се съдът

18-годишният Васил Михайлов, син на заместник окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов, остава в ареста. Това реши състав на Софийския апелативен съд. Младежът беше арестуван на 15 юни заради сигнали за груби нарушения на обществения ред и наличие на данни за извършени престъпления, съобщава „Труд“.

От прокуратурата посочиха, че няма опасност Михайлов да се укрие, но неговите самоволни действия за насилие са постоянни и могат да доведат до извършване на ново престъпление. По тази причина му беше наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пред съда Васил Михайлов заяви, че никога не е „скачал без причина“ и помоли за по-лека мярка.

„Потвърждавам думите на моя адвокат, моите действия не са били породени от хулигански подбуди, а са самозащита. Никога не съм скачал без причина. Моля за по-лека мярка“, каза пред съда Васил Михайлов, цитиран от БГНЕС.

Софийски апелативен съд потвърди решението на Районния съд в София и остави Васил Михайлов в ареста. Младежът беше арестуван заради уличния тормоз в град Перник. Според прокуратурата той е изключително агресивен и неведнъж е демонстрирал чувство за безнаказаност. При нападенията е използвал боксове, ножове и викал приятели, които да снимат клипове, твърдят още разследващите.