Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо (ВИДЕО)

0
90
Роберт Фицо

Той е ранен и откаран в болница

Опит за атентат бе извършен срещу словашкия премиер Роберт Фицо. Той е бил ранен при стрелба и е откаран в болница, пише АП. Инцидентът е станал в град Хандлова, на около 150 километра североизточно от столицата, според новинарската телевизия TA3. Според информацията министър-председателят е бил прострелян многократно. Опитът за покушение срещу него е осъществен пред Дома на културата в Хандлова, където заседава правителството.

Премиерът е излязъл сред хората, насъбрали се пред сградата, когато е бил ранен. Охраната на Роберт Фицо го е вдигнала от земята и незабавно го е качила в автомобил, с който е бил откаран в спешното отделение на местната болница.

Според информация на изданието Aktualít премиерът е прострелян в стомаха и ръката.

Извършителят е задържан.

„В момента Роберт Фицо се транспортира с хеликоптер до Банска Бистрица, тъй като ще отнеме много време, за да стигне до Братислава поради необходимостта от спешна интервенция. Следващите няколко часа ще са решаващи“, беше написано в публикация в профила на Фицо във Фейсбук.

Премиерът на Словакия е отявлен привърженик на Русия в конфликта на страната с Украйна. Той смята, че отстъпването на част от украинската територия на Русия е единственият начин за прекратяване на войната. Фицо дойде на власт с обещания да спре оръжието за Украйна, след като спечели премиерския пост за четвърти път на изборите през есента на миналата година. Той обаче не се добра до мнозинство и формира правителство с крайните националисти.