Проф. Габровски: Аз избрах всички министри еднолично. Това бе условието да бъда премиер

0
167
Снимка: 24 часа

Най-големият шанс е първият мандат, увери кандидатът на ГЕРБ за министър-председател

Имаме готово правителство с министри и то с хора, които са добри професионалисти. Аз избрах всички министри за мандата, еднолично – това бе условието да бъда премиер. Това анонсира проф. Николай Габровски, кандидат за премиер на ГЕРБ-СДС в предаването „Панорама“ пред БНТ.

„Ако сега отидем на предсрочни избори, най-вероятно ще има още избори. Пак ще стигнем до тук, до тези разговори, другата година ще мине отново в избори. Ще загубим репутацията си и геополитическата си позиция. Струва ли си всичко това? Шансът да се реализират вторият или третият мандат е много по-малък. Най-големият шанс е първият мандат“, увери кандидатът на ГЕРБ за премиер.

„За мен една от основните причини да сме тук е липсата на диалог. Ако трябва да сравнявам със ситуация от реалния живот бих го оприличил с едно спречкване на пътно кръстовище. В крайна сметка всички са спрели. Имам чувството, че става дума за уличен бой, никой не мисли за нищо друго, освен как да победи. Това нещо трябва да прекъсне“, заяви проф. Габровски.