Протестиращи нападнаха Кацаров на входа на bTV

0
246
Протестиращите атакуваха Кацаров на входа на телевизията.

Вероятно им е платено на тези хора да дойдат тук и да направят този панаир, коментира служебният здравен министър

Недоволни граждани посрещнаха Стойчо Кацаров пред bTV. Служебният здравен министър бе обграден от протестиращите още на влизане в телевизията.

Хората тръгнаха след него по стълбите, някои се опитаха да му зададат въпроси, на които не получиха отговор. Това стана ясно от кадри, излъчени в сутрешния блок на медията, в който Кацаров бе гост.

Вероятно им е платено на тези хора да дойдат тук и да направят този панаир. Не казвам, че е политическо мероприятие, но партиите организират протести срещу зеления сертификат. Но ако някой от тях се разболее, аз трябва и на тях да осигуря лечение”, коментира той.

Пред водещите на „Тази сутрин” Кацаров заяви, че това е най-тежката пандемична вълна досега. „Броят на заразените на седмична база е с 30% по-висок. Тя е и по-продължителна. Три месеца се навършват от началото на тази вълна, а тя още не е свършила”.

По думите му зеленият сертификат работи.

Спря се нарастването на броя на заразените. Трябва да благодарим за хората за това. Най-добрата новина е, че това се дължи на това, че хората ги приеха и ги спазват.

Спря нарастването на броя на заразените, но хората, които влизат в болница, са се заразили преди седмица-две. Следващите седмици ще бъдат най-тежки, заплахата е да не можем да приемем всички болни, да нямаме достатъчно реанимационни легла. Ако не продължим да се ваксинираме масово, да спазваме мерките, нищо добро не ни чака”, посочи той.

Броят на починалите е голям. Малка утеха е, че е по-малък от броя на заразените, като абсолютно число общата смъртност е на по-ниски нива”, отбеляза Кацаров.

Според него здравните власти не са се провалили във ваксинационната кампания. „ Ваксината е доброволна няма човек, който да не е информиран за страничните ефекти. Някои дори са по-запознати и от мен.

Създадените негативни нагласи вероятно са в корените на това много от хората още да не са се ваксинирани”, коментира служебният здравен министър.

Той отчете, че от въвеждането на здравните сертификати, за две седмици първа доза са си сложили над 200 000 души. Много се увеличи броят на тестваните хора.

Що се отнася до въвеждането на локдаун, Кацаров заяви, че това е много тежък удар, а решението да не го направи не е политическо и не е свързано с изборите.

Стремим се всячески да го избегнем. Сегашните мерки практически са локдаун за всички, които не притежават зелен сертификат. Към този момент не се налага да се ходи към локдаун”, подчерта той.