Пускат движението по тунела за „Люлин“ на 7 март

0
23
Снимка: Вести

Кметицата на София Йорданка Фандъкова провери строителните дейности по бул. „Царица Йоанна“

„Движението по тунела на „Люлин“ ще бъде пуснато на 7 март“. Това обяви кметицата на София Йорданка Фандъкова, която провери строителните дейности по бул. „Царица Йоанна“.

„Движението и в двете платна, както и по трамвайната линия, ще бъде пуснато рано сутринта на 7 март. Знаете, че тунелът бе в изключително лошо състояние, не беше реконструиран, откакто е пуснат в експлоатация, също така предизвикваше и голяма опасност за гражданите. От края на юли 2022 г. започна цялостната рехабилитация на тунела, сега е напълно обновен с реконструкция на трамвайния релсов път, с реконструкция на платната, стените, на осветлението, така че благодаря на всички за търпението. Движението в момента е ужасно, но трябваше да осигурим и бъдещата му безопасност”, заяви още Фандъкова.

По повод утрешния празник- 3 март, кметът заяви, че във Втора английска езикова гимназия с решение на СОС са предоставили на всички детски градини, училища и детски ясли над 620 български знамена, които са осветени и раздадени, за да могат да продължат с ценностното възпитание на младите хора в навечерието на нашия национален празник.

„Честитя националният празник на всички софиянци. Това са ценности, които се предават от поколения на поколения, и аз вярвам, че ще продължим да ги предаваме на нашите деца – патриотизъм, родолюбие, християнски ценности за свобода”, коментира още Йорданка Фандъкова.