Пуснаха под домашен арест подсъдимия за смъртта на Милен Цветков

0
264
Кристиан Николов Снимка: 24 часа

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред апелативния съд

Кристиан Николов, обвинен в умишлено убийство на журналиста Милен Цветков при катастрофа, бе пуснат под домашен арест от Софийския градси съд.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване, предава БНТ. За да излезе Николов от ареста с електронна гривна, решението трябва да се потвърди и от апелативния съд.

Адвокатите на младежа заявиха, че той работил в затвора, показал усърдие и отговорно отношение, поради което бил награден с писмена похвала. Посещавал и курсове по компютърна грамотност.

До този момент се изясни, че в деня на тежката катастрофа на връх Великден – 19 април, миналата година, Кристиян е шофирал автомобила под въздействието на три вида наркотични вещества. Джипът му е ударил колата на Цветков с 99 км/ч според експертите.

Защитниците на младежа изтъкнаха, че няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление и поискаха по-лека мярка.

Кристият от своя страна заяви, че напълно осъзнава причинената трагедия и поднесе съболезнования на близките. Той поиска да бъде пуснат под домашен арест. На днешното заседание трябваше да бъде представена ключова експертиза, но вещите лица не се явиха.