Радев връчи мандата за съставяне на правителство на депутата от ИТН Пламен Николов

0
74
Снимка: кадър

Той е доктор по философия на правото, политиката и икономиката, родом е от Горна Оряховица, на 44 г.

Румен Радев връчи днес мандат за съставяне на правителство на депутата Пламен Николов, който бе номиниран от ИТН за премиер. Той има 7 дни, за да състави кабинет, който да бъде гласуван от парламента. Ако не успее, Радев трябва да даде мандата на ГЕРБ.

Номинацията на Николов бе изненадваща, публикации бяха нарочили за кандитат-премиер адвоката Петър Илиев.

Според биографията на Николов, публикувана в сайта на ИТН, той  е „доктор по философия на правото, политиката и икономиката“. Роден е на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица.

Завършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специализирал е в Klagenfurt Alpen-Adria Universitat, Австрия. Преминал е и през „Ръсел Уайз Академи“ в Сан Франциско, САЩ. Посочено е, че е работил с големи клиенти като „Амазон“, „Уигъл“, „Интерспорт“, „Спортона“, ЕМАГ, плувни федерации, олимпийски национални комитети.

За депутат е избран от Шумен.

„Хората гласуваха за вас като модел на промяната. Българите очакват вашите предложения за кабинет. Желая ви успех!“, заяви Радев при връчването на мандата. За мене е чест да получа този мандат от вас. Ще се постарая да съставя правителство в законния срок, каза Николов.