Рамадан Аталай: Енергетиката върви от лошо по-лошо

0
66
Рамадан Аталай

Депутатът от ДПС посочи, че в най-кратки срокове процедурата за избор на нов председател на КЕВР ще отнеме поне месец

Няма никаква чуваемост, свързана с управлението на държавата. Особено в сектор „енергетика“. Председателят на КЕВР досега не е подписвал самостоятелно документи, които впоследствие могат да бъдат атакувани, защото самият той знаеше, че Конституционният съд ще излезе с решение, с което ще бъде отзован от това място. Решения, в които неговият глас е решаващ, могат да бъдат атакувани в съда и да отпаднат. Това каза за БНР Рамадан Аталай, депутат от ДПС и зам.-председател на комисията по енергетика в парламента.

„Виждаме, че всяко решение, свързано с енергетиката, е палиативно. Или решение, свързано с интерес на определен кръг хора. Това, което се случва в енергетиката, върви от лошо по-лошо. Идваш на власт с посланието, че няма да правиш нищо незаконно. Конкурси, назначения, закони в парламента са внасят заради конкретен човек“, допълни още Аталай.

Рамадан Аталай посочи, че „ако нямаш управленски опит и си разпределил държавата като еднолична фирма, резултатите са много тежки за страната, особено в енергетиката“.

Той допълни, че в най-кратки срокове процедурата за избор на нов председател на КЕВР ще отнеме поне месец.