Ива Митева за разпуснатия парламент: Гняв, омраза и преминати граници

0
43
Ива Митева

Шефката на парламента доказала, че не е болонка

„Мисля, че с това, че не свиках извънредно заседание и поех всички рискове, показах, че не съм болонка”, заяви председателката на разпуснатия парламент Ива Митева пред Нова телевизия.

И коментира, че реагира бурно, когато смята, че нещо не е почтено.

„Мисля, че съм емоционална тогава, когато чувството ми за чест и достойнство е накърнено. Относно изказването на Христо Иванов, че съм повече емоционална, отколкото е разумно, аз го разбирам в друг смисъл. Той ми каза, че трябваше да действам целесъобразно, а не законосъобразно. Не приемам тези упреци”, каза още Митева.

Според председателката на 46-ото НС, което вчера работи за последно, границите в този парламент са били преминати.

„Когато се видя, че може би ще се ходи отново на избори, като че ли спряхме да бъдем мъдри и търпими един към друг. В това НС имаше много гняв и омраза. Самият Далай Лама ни учи, че това е признак на слабост”, допълни тя.

Митева коментира и изказвания на депутати от „Има такъв народ”, заради които се стигна до скандал.

„Не оправдавам някои реплики на членове на ИТН, но го отдавам на емоцията им. Тяхната среда е била по-различна. Виждам, че има надграждане в поведението им. Смятам, че в следващия парламент ще бъдат по-улегнали. Не приемам този начин на говорене и затова не сте ме чули да говоря така, но такава беше атмосферата”, поясни Митева.