Рецидивистът от Цар Калоян и нападнатото момиче – братовчеди

0
33
Снимка: Монитор

Състоянието й е много тежко

Опит за убийство на 17-годишно момиче потресе жителите на Цар Калоян. 25-годишен рецидивист е малтретирал жертвата и се опитал да я запали. Момичето е било закарано в много тежко състояние в русенска болница. След полицейска хайка извършителят е задържан близо до Разград. По думите на окръжния прокурор на града органите на реда са спасили живота му, защото хората в градчето били готови да го линчуват, съобщи Нова тв.

Мъжът е лежал два пъти в затвора, последния път – за изнасилване. Пуснат е предсрочно при излежаване на първата си присъда. И двата пъти той е посягал на свои родственици – първият път на леля си, майка на пострадалото момиче, и веднъж на брат си.

От Русенската болница съобщиха, че състоянието на момичето е много тежко, предаде Нова телевизия. Според окръжния прокурор на Разград раните й са почти несъвместими с живота. Реакциите на хората в града бяха много сериозни, чуха се закани, че ако мъжът се върне тук, ще го линчуват.

Жертвата и извършителя са първи братовчеди.

„Не знам защо го е направил. И двамата са ми внуци. Бащата на момичето, малкият ми син, е в Германия, за да работи“, каза дядото пред Нова телевизия.

Жители на селото пък споделят, че рецидивистът е живял с майката на пострадалото момиче преди години. Тя го е съдила за изнасилване.

Мъжът, който беше определен от окръжния прокурор на Разград като психопат, е задържан, днес ще бъде издадено и прокурорско постановление за задържане за 72 часа. Ако деянието му бъде доказано, мъжът го очаква доживотен затвор без право на замяна.