Рекордна заплата от 7500 лева за подкрепения от ПП/ДБ и БСП кмет на Кюстендил

0
264
Кметът на Кюстендил Огнян Атанасов

Предложението е прието от комисията по бюджет и финанси

Предложение заплатата на кмета на Кюстендил инж.Огнян Атанасов да е около 7500 лева ще гласуват на предстоящото си заседание съветниците. На предишното заседание докладната градоначалникът да взима 8490 лева беше отхвърлена, съобщи БНР.

Размерът на градоначалническата заплата по норматив може да е до 90% от министерската заплата, поясниха финансисти. На предишното заседание беше предложено кметът инж.Атанасов да взима близо 8500 лева, но това не беше одобрено. Сега е направено ново предложение, като на заседанието на комисията по финанси четирима са гласували „за“, трима са се „въздържали“.

Заседанието на общинския съвет е на 29 декември. Тогава ще се гласува и каква да е заплатата на председателя на ОбС. Ще се гледа и предложение за размера на възнаграждението на 37-те съветници. То ще е 70% от средната заплата на общинската администрация, което ще направи около 800 лева месечно.

„За да тръгне градът напред – и кметът, и съветниците трябва да взимат добро вънаграждение. Както и администрацията“, коментират местни активисти.