Ремонтът на магистрала „Тракия“ приключва чак към средата на юли

0
89
Магистрала "Тракия" Снимка: архив

АПИ съветва: Ползвайте и подбалканския път София – Бургас

Ремонтът на над 23 км от магистрала „Тракия“ между пътните възли „Чирпан-изток“ и „Стара Загора“ се очаква да завърши в средата на юли, съобщиха от АПИ.

Проектът за ремонт на трасето предвижда по метода студено рециклиране да се възстанови носимоспособността на пътното тяло, подобряване на отводняването, полагане на нова асфалтова настилка, ограничителни системи /мантинели/, маркировка и знаци. На обекта се работи едновременно и в двете платна, които са в експлоатация от 2007 г.

За изпълнение на строителните дейности в участъка между Чирпан и Стара Загора са затворени двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут. Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „Чирпан – Изток“ на магистрала „Тракия“ по път II-66. От там по второкласния път продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора – Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан – Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.

Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на „Тракия“ остава подбалканският път I-6 София – Бургас, който е все по-предпочитан по време на ремонта.