Ресторантьорите предлагат зеленият сертификат да отпадне при консумация на открито

0
42
Снимка: Pixabay

До пролетта 75-80% от заведенията за обществено хранене и развлечение няма да могат да оцелеят, прознозират от бранша

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация настояват зеленият сертификат да отпадне при консумация на открито. Целта – да бъде подпомогнат бизнесът.

„Ситуацията е тревожна – хора, които се разделят с работата си, собственици, които се разделят с бизнеса си, който са управлявали повече от 30 години. Загубите са колосални“, заяви Атанас Димитров, заместник-председател на БХРА пред БНТ.

Той прогнозира, че при този темп на затваряне на обектите до пролетта 75-80% от заведенията за обществено хранене и развлечение няма да могат да оцелеят.