Ричард Алибегов: Дискотеките ще работят без вечерен час

0
24
Снимка: архив

Това е популистка мярка, която не води до нищо, заяви той

Собственици на нощни заведения вчера обсъдиха новите мерки, които налагат тяхното затваряне. „Няма да спазваме вечерния час. Нощните заведения ще работят. В последната заповед правителството даде страхотен хляб на антиваксърите. Всички антиваксъри ликуват“, заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му РЗИ е издала заповед за ограничаване на най-ваксинирания бранш в България – хотелиерството и ресторантьорството.

„Искаш обществото да се ваксинира и в същия момент спираш от работа единствения ваксиниран сектор. Очевидно проблемът е в училищата. Казваха ни: няма как да затворим училищата, а да не ограничим вас“, посочи още председателят на БАЗ.

Според него това е популистка мярка, която не води до абсолютно нищо, тъй като нито един друг сектор не е засегнат.

„Какво значи 50% персонал? Нямам право да ги уволня. Изключително неграмотна и безсмислена заповед на шефа на РЗИ. Оставят да работят фризьорски салони, магазини за дрехи… Зеленият сертификат влезе в сила за 1-2 сектора. В Европа се наложи при достигане на 50-60% ваксинация“, подчерта Алибегов.