Румен Петков възмутен от газовете на Байдън и смаян от ловкостта на Янев

0
435
Снимка: фейсбук

Смутен е обаче от липсата на инстинкт за самосъхранение у българския премиер

Хумористичен текст, посветен на Джо Байдън и Стефан Янев, публикува във фейсбук лидерът на АБВ Румен Петков. Поводът за него е изпускането на газове на Байдън на среща с херцогиня Камила в Глазгоу. Самият Петков също е свързван с не/контролирана проява на отделителната си система, която е част от историята на българския политически живот. Ето какво написа във фейсбук той:

Медиите информират, че президентът на САЩ Джо Байдън пръднал (дума, която не използвам в разговорния си език по понятни причини, но случаят не търпи деликатност и финес) на срещата с херцогиня Камила в Глазгоу. Иначе казано, Байдън е дал своята дан в полза на твърдението за климатичните поражения от изпускането на телешките особи.

Преди изборите в САЩ предупредих, че този човечец видимо не може да носи отговорност за поведението и постъпките си. И той не се забави да даде доказателства в подкрепа на скромния ми анализ – спъна се и падна по стъпалата на самолет, изгуби се в една сладкарничка, а където седне, заспива. Казвам – където седне, защото при него ставането е по-тежък процес, свързан с намесата и на други хора.

Говори се, че Сикрет Сървис успокоили домакинята Камила с думите – няма да изцапа, слагаме му памперс. Но случаите с възможността този човек да оака света стават все по-очаквани, особено с продължаването на санкциите срещу Иран, при все че самият той е обгазил градската художествена галерия на Глазгоу.

Смаян съм от ловкостта на премиера Янев да го хване за снимка в нито едно от състоянията, които изредих, но съм смутен от липсата на инстинкт за самосъхранение при него – да не си сложи маска в единствения случай, когато му е била необходима през последната година и половина.