Румяна Коларова: Целта ни беше проф. Герджиков да отиде на балотаж

0
396
Румяна Коларова

Нашата кампания беше един месец за сметка на кампанията на Румен Радев, която беше 5 г., отбеляза Радомир Чолаков

Нашата цел беше проф. Анастас Герджиков да бъде на балотаж и той е на балотаж, коментира пред БТВ политологът Румяна Коларова от инициативния комитет на кандидата за президент.

„Ако разделим 36 процента /избирателната активност – бел.ред./ на 2 получаваме една немного приятна цифра, един немного приятен процент за този, който се води лидер“, изтъкна Коларова. По думите й 18% показват, че Румен Радев в никакъв случай не е президент на всички българи. Според Румяна Коларова ниската избирателна активност е белег на ниската легитимност на управляващите в момента.

„Нашата кампания беше един месец, за сметка на кампанията на Румен Радев, която беше 5 години. Нашата цел беше да отидем на балотаж, а на втория тур ще видим“, отбеляза и Радомир Чолаков, председател на инициативния комитет за Анастас Герджиков за президент. Той подчерта, че резултатът на парламентарните избори показва, че след всички удари срещу ГЕРБ партията е стабилна.

„Това само по себе си е цяло чудо, тъй като целият ресурс на държавата беше хвърлен срещу структурите на партията и те издържаха“, коментира още Чолаков.