Румяна Коларова: ИТН показа, че не е за парламента

0
199
Румяна Коларова

Логично е държавни глави, а не шоумени да кажат, че няма да се кандидатират за депутати, коментира политоложката

ИТН като че ли показа, че не е за парламента, коментира пред БТВ политологът проф. Румяна Коларова. Според нея партията не е показала, че има структура, капацитет и компетентност да участва активно и да налага някаква парламентарна стратегия.

„Мисля, че ИТН има основен проблем – участието в парламентарния процес“, смята проф. Коларова. Отказът на Слави Трифонов да бъде депутат е логично продължение на поведението му, смята тя.

„Логично е за държавни глави да кажат, че няма да се кандидатират за депутати, но е претенциозно и доста смешно, когато един шоумен го каже“, допълни тя.

Социологът Първан Симеонов е на мнение, че очевидно има някакви лични причини, заради които Трифонов не може да ходи на работа всеки ден в парламента.

„В този ред на мисли това, което прави, е честна позиция. Това обаче вероятно ще намали вота за ИТН. Те ще разчитат вече не толкова на вота за Слави, а на това, че част от гласуването за ИТН беше анти-ГЕРБ. Те ще се надяват да минимизират щетата от отсъствието му“, смята Симеонов.