Руски дронове атакуваха Киев

0
55
Снимка: архив

Атаките са регистрирани между 6.30 и 7 ч местно време

Няколко експлозии са се чули тази сутрин в украинската столица Киев, съобщиха журналисти на Франс прес, цитирани от БТА. Трите последователни експлозии били чути около 6:35 ч, 6:45 ч и 6:58 ч. Сирените за въздушна тревога се включили малко преди първия взрив.

„Киев беше ударен тази сутрин от дронове камикадзе”, съобщи началникът на украинската президентска администрация Андрий Ермак в Telegram, предаде Ройтерс. Кметът на Киев Виталий Кличко каза, че са пострадали няколко жилищни сгради и на място вече има спасителни екипи.

Миналия понеделник руски бомбардировки с мащаб, какъвто не беше регистриран от месеци, удариха Киев и други градове в Украйна, отнемайки живота на поне 19 души, а ранените бяха 105. На следващия ден Русия, която напоследък търпи многобройни военни неуспехи, продължи бомбардировките, но с по-малък мащаб, и порази намиращи се далеч от фронта енергийни съоръжения в Западна Украйна.

Ударите бяха нанесени в отговор на експлозия, която разруши частично руския мост в Крим, който е от голямо стратегическо значение, посочва АФП. Миналия петък руският президент Владимир Путин изрази задоволство от тези масирани удари и каза, че нови подобни бомбардировки по украински градове „за момента“ не са необходими.