Руски дронове атакуваха Одеса

0
65
Снимка: АФП

Нанесени са материални щети

Руски ударни дронове атакуваха тази нощ украинското пристанище Одеса на Черно море и нанесоха материални щети, съобщи във фейсбук началникът на районната военна администрация Юрий Крук, цитиран от агенция УНИАН.

„Току-що врагът нанесе удари срещу Одеса и Одеския район с безпилотни летателни апарати. В резултат на работата на подразделенията на противовъздушната отбрана има свалени дронове. Още един път искам да подчертая, че във военно време не можем да коментираме и да излагаме на показ всички събития“, се посочва в съобщението.

Местна медия съобщи, че в града са избухнали експлозии и в един от градските квартали е възникнал пожар. След това в Одеса и Одеска област е била обявена въздушна тревога, предава БТА.

Крук помоли местните жители да се въздържат от коментари на определени информации, които се появяват в социалните мрежи. „Продължава отразяването на атаката и е възможна втора вълна. Затова моля жителите на Одеския район да не пренебрегват сигнала за въздушна тревога и да останат в бомбоубежищата“, каза служителят. Местните власти призоваха жителите на града да не заснемат действията на ПВО.