Руските войски с мобилни крематориуми, горят телата на жертвите в тях

0
269
Кадри: Youtube/The Telegraph

Британският военен министър Бен Уолъс определи факта като „смразяващ“

Руските сили са подготвили мобилни крематориуми, които могат да употребяват при всеки предстоящ спор с Украйна, съобщи британският министър на отбраната Бен Уолъс, цитиран от „Телеграф“.

Министерството пусна записи на инсталиран като транспортно средство крематориум с място, което „изпарява“ човешките тела едно по едно. Очевидци споделят, че мобилният крематориум следва съветските сили и се чака да продължи да върви след войските на страната в Украйна, съобщи The Telegraph.

Бен Уолъс допуска, че системата е може би метод Кремъл да покрие всички вероятни бъдещи жертви при споровете сред Русия и Украйна. Той изрази страха си, че може да се повторят дейностите от 2014 година, когато Русия за първи път нахлу в Украйна.

И преди Русия е употребявала мобилни крематориуми, които следват войските на бойното поле, заяви Уолъс и определи факта като „смразяващ“.

„Ако бях боец и знаех, че генералите ми имат толкоз малко вяра в мен, че ме преследват на бойното поле с мобилен крематориум, или в случай че бях майка или татко на наследник, евентуална жертва на бойното поле, и държавното управление ми счита, че методът да се прикрият жертвите е мобилен крематориум, щях да съм дълбоко, дълбоко обезпокоен „, споделя той.

На фрагментите, оповестени от Министерството на защитата, надпис на кирилица, изписан във видеото, оповестява, че оборудването, опредвидено за унищожаването на рисков биологичен боклук, идва от компанията в Санкт Петербург „Турмали „. От изданието пробваха неуспешно да се свържат с компанията.