Съдът остави тъщата на Пейо Пеев в ареста

0
19
Габриела Славова и майка й Красимира Трифонова Снимка: Трибюн

Невинна съм. Не съм извършила това деяние. Стриктно спазвам всички закони, заяви Красимира Трифонова в съдебната зала

Окончателно съдът остави в ареста Красимира Трифонова, която заедно с дъщеря си е обвинена за убийството на зет си Пейо Пеев. Според магистратите на този етап доказателствата са достатъчни, за да подкрепят вече определената мярка задържане под стража. Налице са и предположения за укриване или извършване на ново престъпление от страна на Трифонова.

„Невинна съм. Не съм извършила това деяние. Не съм влизала в автомобила. Стриктно спазвам всички закони. Не се провеждат никакви процесуално-следствени действия. Всичко, което се интерпретира, е срещу мен. Срещу мен и моите близки действа престъпна организация за покушение. Има заплахи да ни отнемат децата”, заяви Трифонова в съдебната зала.

Малко преди началото на заседанието пред Съдебната палата се събраха близки на Пейо Пеев, които поискаха Трифонова да остане в ареста.

„За мен и двете са си убийци. Габриела е възпрепятствала Пейо да излезе от колата. Натискала го е. Дори има доказателства, че тя е запушвала дихателните му пътища, за да може по-бързо да бъде удушен. Ако е искала да го спаси или да не участва – щеше да му помогне да отвори врата на колата и да излязат. Както твърдят“, заяви Иванка Пеева, майка на Пейо Пеев.

„В хода на това производство не се разглеждат подробно доказателствата. Говори се за обосновано предположение. Има видеоекспертиза със съмнителна стойност. ДНК експертизата пак е със съмнителна стойност. Защото не се подкрепят от други доказателства“, посочи Димитър Вълков, адвокат на Красимира Трифонова.

Пейо Пеев беше убит в началото на годината, като задържани и обвинени бяха Красимира и дъщеря ѝ Габриела, след като тялото на мъжа беше открито на Витоша. Според разследващите майката и дъщерята удушили Пеев в колата му.

Предполага се, че мотивът за престъплението е свързан с родителски права. Пейо Пеев и Габриела имат 6-годишно дете. Въпреки че скоро сключили брак, живеели разделени, а междувременно тя родила второ дете, за бащинството на което пък претендира бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Велико Минков.