Съдът остави в ареста прокурорския син побойник

0
107

Според местни жители той пребивал системно и безнаказано хора от Перник

Съдът остави в ареста 18-годишния Васил Михайлов, обвинен за три престъпления, извършени в Перник, съобщиха от прокуратурата. Той е син на зам. окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов.

Първоначално то бе привлечен към наказателна отговорност за това, че на 9 април е нанесъл телесна повреда на мъж и се е заканил с убийство на жена, като ѝ размахвал нож пред лицето.

Той е обвинен и за това, че на 11 юни е нанесъл телесна повреда на друг мъж. Съдът се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че има обосновано предположение, че обвиняемият е осъществил престъпленията, за които е привлечен към наказателна отговорност, че деянията са извършени по хулигански подбуди и че има реална опасност той да извърши друго престъпление.

Определението за взимане на най-тежката мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийския градски съд.

Местни жители твърдят, че прокурорският син е пребивал системно хора от Перник, но от страх потърпевшите не подавали жалби. Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че е готов да оглави протести, ако насилието в града не бъде спряно.

Един от пострадалите е бившият футболист на „Миньор” Румен Андонов. Той е със счупена челюст и е настанен в „Пирогов”. Съпругата му твърди, че е нападнат от 18-годишно момче, като по думите ѝ младежът е нападал и други хора в града.

Това е причина в Перник да стартира специализирана полицейска акция. Кметът на Перник Станислав Владимиров призова органите на реда да вземат спешни мерки за безопасността на града и да убедят хората, че са защитени.