Съдят мъж, намушкал с нож съпруга на любовницата си във Варна

0
34
Снимка: pixabay

Нападението било извършено, докато мъжът разхождал кучето си

Окръжната прокуратура във Варна повдигна обвинение за опит за убийство на 35-годишен турски гражданин. Причината – нанесъл удари с нож във врата, гърдите и крака на съпруга на любовницата си.

А.М. се установил у нас след завършването на висшето си образование. През лятото на 2021 г. той се запознал случайно със своя съседка, докато разхождали кучетата си. Двамата се сближили и започнали интимна връзка, която обаче била прекратена през октомври от партньорката му. Мотивът ѝ – била сгодена за мъж, който работел в чужбина, и щяла да се омъжва за него.

Обвиняемият обаче не приел раздялата и продължил да търси контакт с дамата. След като тя отказала комуникация, А.М. започнал да я следи, причаквал я пред дома ѝ и дори проявявал грубост. Това накарало потърпевшата да сподели за случващото се със съпруга си, който се завърнал в страната през юли миналата година.

На 19 август обвиняемият нападнал с нож и нанесъл няколко порезни и прободни рани на съпруга на любовницата си, докато мъжът разхождал семейния домашен любимец. На помощ на пострадалия се притекъл случаен свидетел на нападението. Потърпевшият претърпял няколко спешни животоспасяващи операции.

А.М. избягал от местопрестъплението и успял да се укрие от полицията до ноември, когато бил заловен. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 10 до 20 години затвор.