Само в Breaking. Bg: Атанас Атанасов в завера за оцеляване на шефския пост в ДСБ. Подготвя се нов „десен“ проект начело с Димо Гяуров

0
1790
Атанас Атанасов

След проекта „Янев-Манолова“, с който унищожава БСП,  Радев иска да „нулира“ и ДБ

Тодор Александров

Шефът на ДСБ в оставка Атанас Атанасов прави отчаяни ходове да спаси началническия си пост в партията, научи Breaking. Bg. Бившият шеф на НСС по времето на Костов подаде оставка през зъби и с триста зора след катастрофалния резултат на „Демократична България“ на изборите през ноември. Още по време на кампанията тя му бе поискана от местни организации на ДСБ в 24-и избиратален район в София, заради отстраняването на зам.-председателя на партията Цецка Бачкова като водач на листата.

След изборите Атанасов бе подложен на унищожителна критика от структурите на партията. Постът на Атанас Атанасов, известен като Гнома, виси на косъм, защото към поста имат апетити Бачкова, евродепутата и бивш лидер на ДСБ Радан Кънев и председателят на структурата в столичния район Лозенец Елена Спасова. Затова лидерът на ДСБ в оставка прави спешни совалки сред структурите пред конгреса на 12 февруари, за да бъде преизбран като ортака си Христо Иванов, който уж подаде оставка, но остана единствен кандидат за поста шеф на „Да, България“.

Атанасов привиквал шефовете на структурите в страната на тайни срещи, за да си гарантира подкрепа срещу обещания за назначения във властта, твърдят запознати.

Преизбирането на Атанас Атанасов ще ускори разпада на ДСБ, прогнозират анализатори. Главният кукловод на републиката Румен Радев вече е в официална война с правителството на пионките си от ПП,ДБ, БСП и ИТН. Затова спешно слугите му в президентството подготвят нов ляв проект, начело с военния министър Стефан Янев, Мая Манолова, Пеканов, Кирил Добрев и изхвърлени от Корнелия Нинова бивши социалистически велможи.

Но..същевременно политическите инженери от „Дондуков“№2 готвят и нов….“десен проект“, който да нулира Христо Иванов и Атанас Атанасов. Информирани твърдят, че начело на този „десен“ проект ще застане бившият директор на Националната разузнавателна служба-НРС по времето на Костов Димо Гяуров. Гяуров е пробутван за „десен експерт“ по национална сигурност.

Което е твърде съмнително след като Георги Първанов като президент го назначи за посланик в Унгария през 2003 година. Според запознати изненадващото назначение за директор на НРС на дълбоко неизвестния варненски юрист е било дело на старата генералска номенклатура от Първо главно управление на ДС и по-специално на скандалния последен шеф на ПГУ ген. Владо Тодоров. НРС е наследник на Първо главно управление.

Към „десния проект“ Радев ще се опита да прилъже избирателите на ДСБ, „Да, България“ и сие.