Само в Breaking.bg: Радев и Янев бързат с назначението на ключов пост в МО с 4-годишен мандат

0
606
Заповедта на военния министър за конкурса в МО.

Военният министър спешно пусна вътрешен конкурс за постоянен секретар по отбраната

Президентът Румен Радев и марионетката му служебният премиер Стефан Янев явно много бърза да са окопаят във властта, твърдят запознати пред Breaking.bg.

Поводът е спешният вътрешен конкурс за постоянен секретар по отбраната, най-висшата административна длъжност в МО, обявен от министъра в служебния кабинет Георги Панайотов. Той е пуснат със заповед на Панайотов на 21 май 2021 година. Към момента тази длъжност се заема от Антон Ластарджиев, чийто мандат изтича в средата на юни. Хората на Радев явно много бързат да сложат свой човек на ключовата позиция в МО, която е и с мандат от 4 години. Целта е да се окопаят във властта.

Защо е това бързане, след като изборите са на 11 юли и евентуален нов кабинет може спокойно да избере нов постоянен секретар на отбраната ? Тандемът Радев-Янев иска да постави на ключовата позиция в МО свой човек, който не може да бъде сменен следващите четири години.

В МО се шушука, че кандидатът вече е избран, а конкурсът се пуска проформа, за да се спазят законовите изисквания. Назначаването на постоянен секретар по отбраната се съгласува с премиера. Това е другата причина радевците да бързат, защото при друго правителство едва ли техният човек ще заеме ключовата позиция в МО.