Съветът при Радев ялов: 3,5 часа безплодни дебати за бюджета, половин час – за мигрантите

0
626
Снимка: БНТ

Партиите не са постигнали съгласие, имало е дори спорове какво прави канадец на КСНС

3 часа и половина безплодни дебати за актуализацията на бюджета и 30 минути, отделени на мигрантската криза. Така е протекъл днешният Консултативен съвет за национална сигурност при президента, стана ясно от думите на излизащите от „Дондуков“ 2 политици, съобщи „Трибюн“.

След 4 часа сградата напуснаха след Мустафа Карадайъ и останалите лидери на парламентарни групи, но не стана ясно къде са отишли ИТН, които не се спряха пред медиите.

„Актуализацията на бюджета трябва да се обсъжда в НС, където му е мястото“, лаконична беше Десислава Атанасова след съвета.

„Тежък съвет, различни мнения, не постигнахме съгласие. Искаме актуализация, не можем да оставим хората и обещах да подкрепим на 1-во четене“, обяви Корнелия Нинова.

Лидерът на ДБ Христо Иванов обяви, че те също имат своите корекции по отношение на бюджета. На въпрос как ще коментира поведението на Мустафа Карадайъ, Иванов го сравни с Волен Сидеров.

„В един такъв труден момент да се правят подобни скандали е несериозно“, допълни още Иванов. Запитан за третия мандат, той подчерта, че без ИТН правителство не може да се съставя и разговори с тях трябва да има. Мая Манолова и Иванов с почти еднакви речи обявиха, че в такива тежки времена е несериозно и безотговорно държавата да се хвърля и в политическа криза.

Манолова отново призова партиите да направят крачка назад, за да може „гражданите да преживеят тежката есен“.

Броят на безработните ще нарасне критично, съобщил икономическият министър Кирил Петков, който очаквал 300 хил. безработни. Покрай изказването му участниците във форума са дискутирали има ли място канадски гражданин на заседание на КСНС.