Сблъсък между полицаи и протестиращи в Пловдив

0
494
Снимка: архив

Ресторантьорите зоват за тотален бойкот на ковид мерките

Жит щит издигнаха полицаи срещу протестиращите ресторантьори в Пловдив преди минути. Напрежението на протеста ескалира и се стигна до сблъсък между собственици на заведения и униформени, съобщава „Марица“.

Над 1500 души се събраха по-рано днес на площад „Съединение“ и оттам преминаха в шествие до сградата на Община Пловдив. Сред протестиращите е и председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

„Протестираме против въвеждането на всякакви мерки за нашия бранш от началото на пандемията, тъй като ние понесохме най-голямата тежест и 7 месеца бяхме затворени без компенсации. Вече сме на ръба на оцеляването и всяко затваряне води до фалити“, заяви Кръстина Миткова от Сдружението на заведенията в България.

През август в Пловдив собственици и работещи в заведения на 3 пъти протестираха и затваряха закратко ключови булеварди в града.

Деян Найденов, собственик на верига клубове, каза, че неговите служители са 100% ваксинирани и въпреки това ще спрат работа съгласно новите заповеди. Това е несправедливо и настояваме за решение, ще излезем и на национален протест на 7 септември в София, каза още Найденов.

Много от протестиращите се обявиха за тотален бойкот на противоепидемичните мерки.