Седем българи продължават да са в неизвестност след пожара във ферибота

0
31
Снимка: Нова

Това съобщи временно управляващият генералното ни консулство в Солун Валентин Павлов

Седем българи продължават да са в неизвестност след пожара във ферибота в Йонийско море. Това обясни пред Нова тв временно управляващият генералното консулство на България в Солун Валентин Павлов.

Той заяви, че последната информация, с която разполага от гръцките власти, се отнася до провежданите вчера спасителни акции на ферибота. „За вчерашния ден има спасени двама души от издирваните. Единият е литовски гражданин, който е настанен в болница. В късните часове на вчерашния ден е открит трупът на гръцки гражданин”, посочи Павлов.

Временно управляващият генералното ни консулство цитира информация на Министерството на корабоплаването на Гърция, според която се издирват десет човека, от които седем са български граждани.

„Имената на издирваните граждани с българска националност бяха изпратени още след започване на спасителната операция. Предприети са координирани действия, за да се установи връзка с близките и да се провери дали някой не се е обадил случайно”, уточни той.

На територията на Гърция остава един българин, който е настанен в болница. „Той беше спасен заедно с един турски шофьор. Казва се Алекси Пенев”, съобщи Павлов. Целият списък с имената на българите е подаден в ситуационния център на МВнР. Открита е и гореща линия, от която може да бъде получена информация.

По думите на Валентин Павлов надежда да има още оцелели дава откритият вчера мъж на борда.