„Седемте танкера“ – първа стъпка от подготовката на истеричната предизборна кампания на „промяната“

0
329
Кирил Петков "открива" газовата връзка с Гърция в началото на юли. Снимка: Мехмед Реджеб, РРС Кърджали

Приказките на агента на ДС „Сашо 11“ какво бил казал гръцкият премиер са си приказки. Доносникът не предостави официален източник

Стоян Иванов, фейсбук

апартамент
Стоян Иванов

Веднага след онази трогателна прощална пресконференция на Кирил Петков и компания за „седемте танкера с втечнен газ“ написах, че тя е първа стъпка от подготовката на истерична предизборна кампания.

Беше очевидно и изцяло по пиар методиката, употребявана дотогава от тях: Договорили били 7 танкера (3 до края на годината и още четири евентуално догодина), обаче не били договорили как този газ ще стигне до България.

Нямаха договор, а само оферта, но както и да е. Сцената бе подготвена за следващото действие на хистерията:

Ако служебното правителство някак успее да договори слотове за разтоварването на тези танкери и тръби, за да стигне този газ до България, пепетата ще се бият в гърдите как са ни спасили от газова криза. Газпромското лоби ще ги „атакува“, че танкерите и превозът са на висока цена, че са без търг и от посредници… И въобще – ще ни разиграят водевил, за да се гушнат да управляват пак заедно.

Ако, както се очаква, служебното не успее или не пожелае да успее, още по-добре (за пепетата и поддакващи дебъли, не за България). Ще се развие точно тази истерична кампания, която вече се вихри. Освен „консолидация на електората“, тя има и друга цел – да заглуши напиращите все повече очевадни данни за далавери на пепетата в енергетиката и не само там.

Нямам никакво доверие на Радев и служебните му избраници. Нито на сегашните, нито на предишните. Обаче слотове трябваше да се договарят още през април-май, когато стана проблемът с „Газпром“. Паралелно с усилията за по-дългосрочни договори за доставка на втечнен газ. В края на юли свободни слотове (до края на т.г.) в Гърция и Турция вече нямаше – и това са данни от официални източници, а не приказките на агента на ДС „Сашо 11“ какво бил казал гръцкият премиер. За които си приказки доносникът не предостави официален източник, но това не пречи сума ти народ да му повтаря доносите.

И, разбира се, газпромското путинистко лоби също се активизира. Включително това в служебното правителство.

Целта е изпълнена – правилните медии бълват постоянно за тази драма, електоратът се мобилизира и настървява, вниманието е отклонено.

А доставки на природен газ както нямаше, така и няма. Дори азерският още се бави, пък уж Киро просто врътна крана, нали? Глупости за това колко бара е налягането в тръбите не ми се четат. За да има доставки, газът трябва да тече, а не да стои като в затапена епруветка под налягане. Глупости за Борисов също не ми се четат – добре, виновен е до април 2021 г., как това оправдава далаверите и некадърността на пепетата?!

(ПП Отдавна подозирам, че Сашо 11 и други доносници на ДС от много години работят за руските служби, законспирирани като „яростни русофоби“. Не се чудете – тази тактика на ГРУ и КГБ е описана отдавна, целта на такива е да всяват раздор в антипутинските среди в съответната страна. Нямам доказателства за тези мои подозрения, но е факт, че резултатът от действията на подобни „яростни русофоби“ е точно такъв – с най-голяма злост те атакуват възможни съюзници.)