Северна Македония съобщи, че Петков ще ходи в Скопие на 25 януари

0
80
илинден
Снимка: архив

Гражданите очакват да използваме тази нова политическа инициатива за укрепване на доверието, написа външният министър Буяр Османи

Премиерът Кирил Петков ще бъде на визита в РС Македония на 25 януари. Планирано е съвместно заседание на двете правителства. Новината съобщи не пресслужбата на Министерския съвет, а външният министър на РСМ Буяр Османи в социалните мрежи, цитиран от БГНЕС.

„Гражданите очакват да използваме тази нова политическа инициатива за укрепване на доверието между двете правителства и между двете страни”, добавя още той.

„Резултатът от тази дейност е вече договореното посещение на правителствена делегация, водена от министър-председателя Петков, в Скопие. Работи се и за провеждане на съвместно заседание на двете правителства на 25 януари“, посочи македонският външен министър.

„Посоката и силата на новата инерция в отношенията между двете страни ще зависи от успеха на тези посещения и затова смятам всички дейности, които застрашават този успех, за непродуктивни и несправедливи“, заявява Османи.

Кирил Петков трябваше да посети РС Македония на 18 януари, но беше поставен под карантина заради контакт със заболелия от ковид-19 председател на НС Никола Минчев.