Северномакедонското Министерство на транспорта отнема разрешителното на „Беса транс“, автобусът не бил регистриран

0
130
Снимка: Днес.бг

Катастрофиралият автобус не е бил регистриран в електронната база на министерството

Северномакедонското министерство на транспорта и съобщенията започва процедура по отнемането на разрешителното на „Беса Транс“ – компанията, чийто автобус катастрофира в България. При тежкия инцидент загинаха 45 души, а други седем бяха ранени, предаде БГНЕС.

Според транспортния министър Благой Бочваровски „Беса Транс“ е извършвала международен транспорт, без да има разрешително за конкретното пътно превозно средство. Катастрофиралият автобус не е бил регистриран в електронната база на министерството. Полученият лиценз от 2018 г. за „Беса Транс“ е бил нарушен от компанията и поради тази причина е започнала процедура по отнемането на разрешителното.

През целия ден ръководството и собствениците на „Беса Транс“ запазиха мълчание и малко преди 18.00 часа българско време публикуваха кратко съобщение, в което „изразиха съчувствие на семействата на близките на пострадалите“. „Съдействаме на всички компетентни институции в РСМ и България с цел изясняване на причините за тази страшна трагедия“, съобщиха от компанията и се извиниха на всички, че не са могли да отговорят на поисканата информация, защото се били в голям шок“.

През целия ден днес близки на пострадалите чакаха пред офисите на компанията в Скопие да получат информация за случилото се, за състоянието на близките, но офисът остана заключен.